vrijdag 28 mei 2010

Bestanden verplaatsen van computer naar computer

Als je vaker op verschillende computers werkt, moet je je bestanden verplaatsen van de ene naar de andere computer. Dit kan bijvoorbeeld met een USB stick of door de bestanden naar jezelf te e-mailen. Een makkelijker alternatief is Dropbox (Marius, bedankt voor de suggestie). Als je je aanmeldt voor Dropbox krijg je eigen opslagruimte op internet, een online folder. Je kan hier allerlei bestanden en folders neerzetten door ze te uploaden. Je kan deze bestanden indelen in folders, net zoals op je eigen computer. Vanaf iedere computer met een internetverbinding kan je vervolgens bij deze bestanden door in te loggen in je eigen Dropbox. Andere mensen kunnen niet bij je bestanden, tenzij je deze met ze deelt ('share') of als je ze in de publieke ('public') folder zet.

Door het Dropbox programma te downloaden en te installeren, krijg je een DropBox folder op je computer. Alle bestanden in deze folder staan ook in je online Dropbox en andersom. Als je een bestand wijzigt in je computer Dropbox folder, wordt deze ook gewijzigd opgeslagen in je online Dropbox folder. Dat heet synchroniseren of 'sync'. Het programmaatje kan je op meerdere computers installeren en allen verbinden met je eigen online Dropbox folder. Op deze manier werk je op dezelfde wijze met een bestand als anders, maar heb je op alle computers altijd de laatste versie tot je beschikking, zonder hier iets voor te hoeven doen.

Bij een gratis Dropbox account krijg je 2GB opslagruimte. Voor iedere nieuwe persoon die zich via jou aanmeldt, krijgen jullie beide 250MB extra opslagruimte (tot een maximum van 8GB). Dus meld je hier aan via mij en begin met 2,25GB. De Dropbox website heeft duidelijke filmpjes en instructies om je op weg te helpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten