zaterdag 10 april 2010

Internetbrowser

Een internetbrowser is het programma dat je gebruikt om websites op internet te bekijken. In Windows was dit standaard Internet Explorer. Microsoft had daardoor een vrij dominante positie op dit gebied. De Europese Commissie was het hier niet mee eens en heeft uiteindelijk met Microsoft afgesproken dat ze hun consumenten een internetbrowser laten kiezen.

De meest gebruikte internetbrowsers zijn naast Internet Explorer o.a. Mozilla Firefox en Google Chrome. Zo'n andere browser kan je gratis downloaden en installeren. Bij het installeren krijg je de mogelijkheid om al je bladwijzers (bookmarks) en andere instellingen uit Internet Explorer over te nemen in je nieuwe browser.

Zelf gebruik ik nu al een tijdje Google Chrome en dat bevalt erg goed. Het is een erg snelle en simpele browser. Dat snelle merk je vooral bij het opstarten van de browser en het simpele betekent dat het programma niet meer knoppen en werkbalken heeft dan je nodig hebt. En hoe minder werkbalken, hoe meer plek er is voor de website die je wilt bekijken. Chrome heeft bijvoorbeeld slechts 1 balk waar je iets kan typen. Die balk wordt dan ook gebruikt voor zowel zoekopdrachten als om een website-adres (URL) in te typen. Je kan bij de opties (zie het gereedschaps-sleuteltje rechtsboven) kiezen welke zoekmachine (bijv. Google) er standaard gebruikt moet worden. Ik zal later meer tips geven voor het werken met Google Chrome.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten